Gratis frakt ved kjøp over 1000,-

Hvilke brettspill skal vi spille i høst?

Markedet for gode familiespill har aldri vært større enn det er nå og mange av de store internasjonale suksessene oversettes til norsk. Vi har plukket ut et lite utvalg av de spillene vi mener er blant de beste på markedet nå. Velger du et av disse spillene, har du mange timer med god spilling foran deg.

I dette innlegget har jeg samlet noen av de nye brettspillene som egner seg for familier med større barn (fra ca 10 år). Mange av disse spillene har flere momenter som gjør at det ikke bare er flaks med terningene som gjør at man vinner. Her må du tenke flere trekk framover og analysere konsekvensene av motspillernes trekk.

Photosyntesis

Dette er et av mine favorittspill nå i høst. Det er laget av Blue Orange som er kjent for veldig visuelle spill med solide komponenter og en god spilldynamikk.

I Photosyntesis skal man delta i naturens kretsløp og benytte seg av de kreftene sollyset gir naturen. Alle spillerne må starte med å plante ut frø, og allerede her spiller plasseringen en avgjørende rolle. Man må fange opp mest mulig sollys samtidig må man ikke havne i skyggen av andre trær. Hvis du greier dette vil frøene gro til større trær og du vil få muligheten til å sanke dine første poeng.

Spillet er over når solen har gått 3 ganger rundt spillbrettet – den som da har fått opp flest store trær, hogget disse vil få mange poeng. Den med flest poeng vinner.

 

Kjøp spillet det her.

 

 

Azul

Årets familiespill 2018! Dette spillet har tatt Europa med storm, og har vunnet det som er av priser i brettspill-verden. Utgangspunktet for dette brettspillet er de kjente flisene i palasset i Alhambra.

Spillerne skal samle fliser fra markedet og plasser disse langs sine egne mønsterlinjer. Når disse er fylt opp med samme type fliser kan man flytte dem over på sin egen vegg. Det er først da man scorer poeng. Det viktige her er at man må skaffe seg forskjellige typer fliser og legge disse i riktige kombinasjoner for å oppnå mest mulig poeng. Spillet er ferdig når en av spillerne har fullført en vannrett linje på veggen sin.

                                

 

Kjøp spillet her.

 

 

Century spice road

Dette spillet er det første i serien Century. Den består av Century Spice Road, Century Golem edition og Century Eastern Wonders. Spice road er det i en norsk utgave, mens de andre foreløpig er kun tilgjengelig på engelsk. Spillene kan spilles separat, men det som gjør denne serien spennende er at de også kan kombineres.

Spillet er kortbasert og man skal i første omgang utforske markedene for så se om det er noen krydder man vil skaffe seg. Deretter må man handle disse og skaffe seg gode kombinasjoner av kort, slik at de kan selges og man oppnår da poeng.

Kjøp spillet her.

 

Magic Maze

I Magic Maze er det samarbeid som gjelder – og man har ikke lov til å snakke med hverandre. Her blir det øredøvende stillhet! Det som gjør dette spillet helt ulikt andre brettspill er at man kan flytte hverandres figurer, men bare med sin egen unike handling. Denne handlingen får man utdelt i starten av spillet.

Spillet er en labyrint formet som et kjøpesenter, og spillerne må samarbeide for å utforske senteret, stjele utstyret og komme seg ut før tiden er ute. Her har man 15 minutter på seg. Dette blir hektisk og samarbeidet blir satt på en real prøve.

Kjøp spillet her.

 

7 Wonders brettspill

Ønsker dere et klassisk strategispill, så er 7 Wonders et ypperlig spill. Her skal man bygge opp sin egen by fra antikkens verden, og utgangspunktet er et av verdens 7 underverker. Spillet foregår i 3 faser hvor man i første omgang må samle ressurser for å bygge byen og få fremgang. Spillet er i stor grad kortbasert og det er kombinasjonen av kort som avgjør hvor suksessrik du blir.

Etterhvert som ressursene er benyttet velger man forskjellige strategier for å oppnå herredømme. Noen velger den agressive veien og satser alt på krigsmakten, mens andre har mer tro på det intellektuelle og satser på å bygge opp viktige samfunnsinstitusjoner.

Dette er et strategispill som har utallige veier mot suksess, det varer ikke så mye mer en ca 1 time og man kan spille opptil 7 personer. Med andre ord det perfekte spill for familie og venner.

Kjøp spillet her.