Kampanjebilde

Spill
   Finn spill
   Anmeldelser

Spillfakta
JUNGLE SPEED
MEKANIKK:
Håndlag
Kortspill
Reaksjon

TEMA:
Abstrakt
Historie
Humor
Selskapsspill

ANTALL SPILLERE:
2 - 8

OPPGITT SPILLETID:
10 - 20 minutter
BESKRIVELSE: For å fordele mat etter jakten oppfant Aboulou-stammen i østre Trisopotamia "Jungle Speed" for omlag 3000 år siden. Abouloseerene brukte opprinnelig eukalyptusblad som kort. Disse tidlige spillene endte ofte i blodige slåsskamper, da alle kortene var identiske. Denne lille feilen førte til utryddelsen av stammen. "Jungle Speed" forble ukjent for omverdenen inntill det tyvende århundre da to spilltropologer, Tom og Yako, erstattet bladene med spillkortene vi bruker i dag.

Hver spiller får utdelt en haug med kort - skjult i en oppned bunke. For å vinne må man kvitte seg med alle kortene før motstanderene. En totempæle står midt på bordet. Spillerene åpner ett og ett kort. Om et kort matcher et av motstanderenes kort oppstår det en tvist mellom de som eier de like kortene. Da er det om å gjøre for de involverte parter å være den første til å grabbe totemen.
Det som gjør dette vanskelig (og interessant) er at mange av kortene er nesten like, noe som kan få en ivrig spiller til å grabbe totemen i vanvare . Man har også spesialkort som gjør at alle må åpne et kort på en gang, skifte kriterier for "likhet" osv...
Brukernes mening (Basert på anmeldelser og spillsesjoner)
Karakter: -

Interaksjon: -

Læringskurve: -

Slitestyrke: -

Slump: -

Tempo: -

Utførelse: -

12345678910
0 karakterer
Anmeldelser
(Ingen anmeldelser)
Bilder
(klikk på bildet for større versjon)
SPRÅKINFO: Norske regler.
(bilde: Morten Johannes Ervik)
 
Last ned fra Brettspill.no
(Ingen filer)
Linker